Planera Barnkalas

Utbilda dig till festfixare!

Känner du själv att du är en klippa på att fixa barnkalas, hålla i fest och vara värd för middagar med mera? Är du samtidigt redo för att byta karriär kan du utbilda dig till festfixare! Vi tipsar! 

Att ställa till med kalas, fest och event är svårare än vad man kan föreställa sig. Här behövs egenskaper som nogrannhet för detaljer men samtidigt den stora bilden om hur det ska vara, underhållning, mat, tillbehör och mycket mer beroende på vilket typ av event det är. Det finns en rad olika utbildningar som gör att du går från otränad superfixare till ett utbildad festgeni. Det finns bara ett par tusen färdigutbildade så kallade eventmakare och efterfrågan är stor i det stressiga samhället som idag pressar oss till att delta i sociala event.

Om du söker till en utbildning som gör dig till en fullständig festfixare och eventmakare finns det olika steg som du kan antingen välja mellan eller kombinera. Grundnivån för festifixare är Event Management och det kan finnas renodlade akademiska program och även de program där akademiska terminer varvas med avlönade praktikperioder. Vill du ut och fixa fest istället för att du sitta i skolbänken ska du använda dig av det sistnämnda vilket också innebär att du som färdigexaminerad redan har riktig arbetslivserfarenhet. Det betyder att du är mer attraktiv än möjliga konkurrenter.

Istället för programmet Event Management kan du välja fler områden och kurser som just du är intresserad av, vilket inte bara innehåller typiska event. Utöver Event Planning och Club Management kan du välja till exempel Destination Marketing, Adventure Tourism och Travel Industry Management. Dessa typer av program och kurser läser man oftast bundet vid en utvald studieort vilket såklart kan ställa till det men om du vill utbilda dig kan du möjligtvis komma överens med högskolan eller universitetet. Exempel på orter som erbjuder den här typen av utbildningar är Stockholm, Kalmar, Växjö och Varberg med flera.eventplanning

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *